Skip to main content

Tradicionalna dodjela nagrada i priznanja za filantropiju Iskra za 2022. godinu održana je 06. februara u Kraljevskom pozorištu Zetski dom na Cetinju, a svečanost je otvorio zamjenik gradonačelnika Prijestonice Miloš Mudreša.

Ova nagrada se dodijeljuje po četrnaesti put, a u organizuje je Fond za aktivno građanstvo, uz podršku Privredne komore i Fondacije “Ćano Koprivica”.

Tokom događaja, dodijeljeno je deset nagrada i priznanja. Nagradu za doprinos lokalnoj zajednici dobilo je preduzeće Put-Gross d.o.o iz Bijelog Polja, a nagradu direktoru Hasanu Ramoviću uručio je poptredsjednik Privredne komore Crne Gore, Pavle D. Radovanović. Brojne akcije ove kompanije usmjerene su na mlade i njihovo obrazovanje, pa je ovo preduzeće opredijelilo više od 30 hiljada eura za stipendiranje mladih.

“Hasan Ramović, osnivač i vlasnik preduzeća Put-Gross je ugledni crnogorski privrednik. Više od 30 godina razvija svoj biznis a paralelno pomaže druga privredna društva, sportske klubove, organizacije kulture, svoje zaposlene i njihove porodice. Iskra je znak da je na pravom putu”, rekao je Radovanović.

Specijalno priznanje za građanski doprinos opštem dobru dobila je humanitarna grupa “Ana Đoković – in memoriam”, koja prikuplja sredstva za one kojima je pomoć neophodna, bilo da je u pitanju bolest ili teška materijalna situacija.

Dobitnici “Iskre” su i Rasema Hekalo, jedna od osnivačica Udruženja roditelja djece sa smetnjama u razvoju “Oaza” iz Bijelog Polja, ”Hilal fond” iz istog grada, Cetinjanin Aleksandar Vuković, Sait Latić koji živi u Švajcarskoj, kompanija “Coca Cola HBC”, te dr Dušan Kosović, neuropsihijatar i psihoanalitičar.

Dobitnik nagrade za individualni doprinos je učesnik i pokretač mnogih akcija dijaspore iz Njemačke – Rožajac Hajrudin Ledinić. Specijalno priznanje za građanski doprinos opštem dobru uručeno je Gordani Sarić, profesorici francuskog i latinskog jezika.