Skip to main content

Nova zgrada Muzičke škole u Nikšiću izgrađena zahvaljujući donaciji Fondacije “Ćano Koprivica” prostire se na površini od 1.613 metara kvadratnih i zadovoljava sve predviđene zahtjeve i standarde za kvalitetnu realizaciju vaspitno-obrazovnog procesa.

Centralno mjesto u ovom savremenoj ustanovi zauzima koncertna sala sa 249 mjesta.

Zbog svojih tehničkih karakteristika i produkcijskih mogućnosti, ova dvorana će u budućnosti moći da se koristi, ne samo za koncerte klasične muzike, već i za izvođenje pozorišnih predstava, projekciju filmova, gostovanja eminentnih muzičara i organizaciju svečanih manifestacija koje zahtijevaju vrhunsku opremu.

U modernoj zgradi Muzičke škole, osim koncertne dvorane, tu su savremene učionice,  kancelarije, radionica za opravku instrumenata, svlačionica, šminkernice, kafei…

Škola je opremljena  vrijednim instrumentima koje je dobila od Ministarstva prosvjete i sporta, kroz realizaciju međuvladinog ugovora Crne Gore i Ruske Federacije.

Škola je dobila jedan  koncertni, dva  polukoncertna klavira, deset pijanina, 13 harmonika, tri violine i tri violončela.